month.link }}” />

Fall Style!

Fall In Love In Paris!
 
Just nu har My-Warderobe gett mig ett fint erbjudande där man får 20% rabbat på allt med koden AW14SILVER. Och dessutom fri frakt! Så jag satte ihop en önskeoutfit där allt kommer från My-Warderobe. Den här hösten handlar mycket om texturer. En härliga fuskpäls ihop med en grovstickad tröja är två vinnande kort liksom boyfriendjeans kombinerat med klackar. Våga dig även på att matcha lila med rött eller vinrött med orange för att vara lite extra modemodig! Att bära clutch på dagen har blivit en riktig favorit om man tittar på streetstylebilder från modeveckorna och den får gärna sticka ut lite med en rolig text, form, färg eller ett galet mönster.
Citycatkisses!
 

Acne Studios sweater
2 604 SEK - my-wardrobe.com

Unreal Fur purple coat
2 083 SEK - my-wardrobe.com

7 For All Mankind blue jeans
1 979 SEK - my-wardrobe.com

Lola Cruz burgundy boots
1 864 SEK - my-wardrobe.com

Red valentino handbag
2 781 SEK - my-wardrobe.com

Tom Ford cateye glasses
2 697 SEK - my-wardrobe.com

Eddie Borgo mini cone bracelet
1 510 SEK my-wardrobe.com

 
 
 

Motivational Monday!

 
Hello gorgeous babes!
Hur går det med träningen? Ny vecka, ny motivation! 
Mina mål är samma som förra veckan. Jag lyckades med promenaderna minst var annan dag men jag fick inte kommit igång med Olga Rönnbergs andningsövningar som jag hade tänkt mig. Oh well, det är det som är så fint med en alldeles ny vecka. Man får en ny chans att nå sina mål och komma igång. Måndagar kan faktiskt vara rätt härliga på det viset! :D Här kommer lite motivationshöjare! (På måndag som det ska vara för en gångs skull, ha, ha).
Citycatkisses!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 

Sjukligt Trendigt?

 
 
 
 
Jag tycker att Haider Ackerman är en briljant designer och jag älskar hans estetisk när det kommer till plaggen som han skapar. Våren 2015 har han gjort en vackert skräddad kollektion i pastellfärger. Men när jag ser modellerna, hur de är stylade med hår och makeup och hur plaggen har anpassats till deras figurer så känner jag att jag undrar över hans bild av kvinnor? Vill han att vi ska gå runt och se sjuka ut? Bleka, hålögda, ledsna, med röda ringar runt ögonen, slitet hår som är så ojämnt att det ser ut som en mentalsjuk person satt saxen i det och kläder som hänger som säckar från utmärglade kroppar. Är det hans bild av hur kvinnor ska se ut nästa vår...? En arme av livlösa, färglösa, håglösa, sjuka kvinnor som tappat livsgnistan. (Det är ju himla bekvämt för män som har en dålig kvinnosyn tänker jag, med kvinnor som har tappat all antydan till liv, stryka och fight inom sig). Nu menar jag absolut inte att det är fel att vara smal. Jag har varit lika smal som dessa tjejer utan att vara sjuk och jag hyllar alla typer av kvinnokroppar. Det fina är att vi alla är olika. Utan det är hela visionen som får mig att tänka på mig själv när det varit som värst, på de kvinnor jag mött som lidit av cancer, på min granne som tynade bort i ALS. Det är bra när man försöker att röra upp stereotyper och omdefiniera begreppet skönhet. Men det här... nej. Det skulle ju kunna vara skönt för mig som är sjuk att det är trendigt att se sjuk ut. Men tvärt om tycker jag att det är hemskt och att det är ett oerhört konstigt ideal han visar upp. Att vara och se sjuk ut är inte eftersträvansvärt, det är ju en stor sorg. Det är försvagande. Inte stärkande. En människa ska väl i bästa fall stråla av liv och hälsa, inte gå runt som en zoombie?
Skärpning Haider Ackerman!