Trendspaning: Fetish Fashion!

I vinterns mode ser vi en tydlig fetishtrend! Det är S&M, Dominatrix, French Maid, lack, läder, handklovar och transparenta tyger! Skyghöga klackar, snäva pennkjolar, åtsnörda midjor och lustiga hattar. Ett spel mellan det tillknäppta och det rätt ut erotiska. Så väl stora modehus som små avantagarde designers visade trenden i både New York, Milano, London och Paris inför hösten och vintern 2011! Den mest uppmärksammade kollektionen blev Louis Vuitton designad av Marc Jacobs, spana in:



Louis Vuitton a/w 2011!


Alexander McQueen a/w 2011.


Emilio Pucci a/w 2011. Commes de Garcons a/w 2011.


Stella McCartney a/w 2011. Mugler a/w 2011.


Versus a/w 2011. Christian Dior a/w 2011.


Emanuell Ungaro a/w 2011. Givenchy a/w 2011.



Fetishtrenden syns i alla internationella modemagasin just nu, kolla in det här:










Det tål ju att diskuteras om den här trenden är nedvärderar eller stärker kvinnor. Sarah Burton, chefsdesigner för Alexander McQueen bemöter kritiken med att hon ville ge oss kvinnor en känsla av makt, att vi ska dominera!


Vad ska man tänka på när man bär den här trenden:
Det är ju inte helt lätt att balansera på gränsen mellan smakfullt sexig och vulgär. Det är därför viktigt att hela tiden jobba med kontraster. Väljer du en pennkjol i lack -kombinera den med en strikt vit blus knäppt hela vägen upp. Har du en elegant klänning -kombinera den med sexiga nätstrumpor och högklackade lackskor. Bär du skinnbyxor -kombinera med något mjukt och ulligt på överkroppen. Bär du ett transparent plagg- se till att alla andra plagg är heltäckande. Alltså, välj ett sexigt plagg och låt resten av dina plagg vara eleganta! Ett annat sätt är att köpa de fetish-inspirerade plaggen i andra färger än svart. T.ex. en marinblå pennkjol eller en vinröd transparent blus ser mjukare ut än båda plaggen i svart! Man kan välja att sätta upp håret i en elegant frisyr om man bär en väldigt utmanande klänning och att välja antingen sotade ögon eller röda läppar, inte båda samtidigt. Har man klätt sig i lack och läder kan en nedtonad och naturlig makeup göra sig bäst till! Det kan också vara väldigt kul att addera ett fetish-inspirerat smycke till en vanlig vardagsoutfit för att hotta upp den! Till sist, våga vara lekfull och ha roligt, det är ju främst det som är meningen med trenden!

Kommentera här: