Måndagsmotivation!

10...
 
9...
 
8..
 
7...
 
6...
 
5...
 
4...
 
3...
 
 
2...
 
 
1...
 
0!
 
Hello mina motiverade citycatbabes!
Känner ni peppen?! Det är april, yaaay! Det betyder att bikni-season närmar sig med stormsteg. Det kan ge både motivation och ångest. Men här på citycatwalk vill vi inte att någon ska ha ångest utan att alla ska känna sig lika starka, vackra och självsäkra som vi borde vara. Det är extremt svårt att vara nöjd med sig själv när man hela tiden pumpas med bilder på omöjliga idieal. Jag tycker det är svårt (jättesvårt) att välja ut bilder som ska vara peppande samtidigt som de inte ska förstärka ett skevt ideal. Målet är att alla ska kunna känna sig inspirerade att ta hand om sig själva. Urvalet är snävt och ALLA bilder är retuscherade. Men jag väljer bilder utefter en känsla de ger istället för bara vad som är på bilden. En bild på någon på stranden ger en känsla av hur härligt det kommer vara att ligga på stranden i sommar och njuta av solen snarare än att det är personens utseende på bilden som är det viktiga. Bilderna ska inspirera till att känna glädje inför att träna och äta bra. Inte tvärt om. Men som sagt, inte är det lätt att välja rätt. :) Låt sommarens antågande bli en motivation till att träna och bli den bästa formen av dig själv. Men lika viktigt som att träna kroppen är det att träna hjärnan till en positiv självbild. Om du skapar ett positivt mantra, en affirmation, som stärker dig och säger den till dig själv varje dag tills semestern, så kommer du garanterat att ha stärkt ditt självförtroende tills dess. Vår hjärna är fantastisk på det viset och dessutom ändrar sig vår kropp utefter vad vi tänker. Tänkvärt! ;) 
En affirmation kan tex. vara:
 
"Jag är glad och nöjd med mig själv".
"Jag känner mig stark och vacker"
Jag duger precis som jag är"
"Jag är tacksam över min kropp och vad den kan göra"
"Jag är värdefull för mig själv och andra"
"Jag accepterar och älskar min kropp som den är och jobbar för att göra den ännu bättre".
"Min kropp läker och jag mår bättre och bättre för varje dag"
 
Välj en (eller alla) av dessa affirmationer eller skriv ihop en rad som passar just dig. Som säger precis hur du vill känna och tänka. Det kommer att göra skillnad!
 
Nu är jag hemma i Sverige igen och peppad att sätta igång med träningen. Alla långa promenader har gjort mig gott men nu längtar jag efter att sätta igång med Kayla Itsines 12-veckors program också (i min egen takt och utefter mina rätt begränsade möjligheter, men lite träning är bättre än inget alls).
Ha en underbar vecka mina fina citycatbabes! Och TACK för att ni följer, läser och kommenterar!
Citycatkisses!

Kommentera här: