Cote D'Azur Day 13-15!



Dag 13, hade vi bestämt oss för att åka in till Nice eftersom jag aldrig hade varit där och jag var grymt shoppingsugen! :) Tyvärr bara vräkde det ner och vi blev helt dränka på vägen till tåget. Jag hade på mig, röda shorts från Halens, topp och jeansjacka från KappAhl, halsband från Mawi, skor från Keds och Fedora köpt i Frankrike. Tåget var det fel på så det åkte saktare än en snigel så resan som skulle tagigt 20 minuter någonting, tog mer än en timme. Men det gjorde inte så mycket för i och med det hann det klarna upp och...


...bli sol lagom till att jag hittade den lyxigaste shoppinggatan i hela Nice. Ha, ha kolla på mig, det ser ut som om jag just kommit till himlen! :)


Där hittade jag ju som ni alla vet vid det här laget, så som jag har tjatat om det, butiken Espace Harroch på vars rea-avdelning jag gick helt bananas och kom ut med en DKNY-paljett-topp, ett par Citizens of Huminty-jeans, en Balenicaga-topp, ett linne från Malene Birger och en mysdress från Juicy Couture och 2500 kr fattigare.

Sjukt nöjd sitter jag och vilar upp mig och min extremt shoppingtrötta sambo på en pizzeria. :)


Sen spanade vi in Nice nya vackra delar och...


...och dem gamla, i Vieille Ville. Här sitter jag vid en fin fontän, som sen visade sig vara ganska blöt så att jag fick gå omkring med en stor mörk fläck på shortsen där bak, mindre kul, ha,ha.


Det kända blomstertorget i Nice.


Supersmala hus...


...och massor av vindlande smala gränder!


Sen var det dags att lämna vackra blommande Nice och åka hem igen. Och tågresan hem var minst lika jobbig. Vi stod still hur länge som helst, det var helt fullt, sjukt varmt, man stod som packade sillar och jag hade jätteont och man förstod inte vad konduktören sa på franska. Tillslut fick jag nästan panik och ville slå ut ett fönster, men då precis började det rulla igen och vi kom hem.


Direkt till trädgårdsfest med dem andra husgästerna i Villa Asmodé.


Grillat stod på menyn och jag bytte om till min favoritklänning från HM Garden Collection.
Det blev alldeles för mycket för mig med både Nice och stress och socialiserande, så nästa dag var jag sjuk så klart. Så min sambo fick roa sig själv den sista dagen. Det var lite tråkigt, men jag var ändå glad att jag bara hade en dag jag låg inne på 2 veckor, även om jag hade ont varje dag så var det smått fantastiskt att jag kunde få vara på benen så mycket!


Min sambo passade på att ta lite kort, gå in till Antibes, sola, bada och besöka den stora...


...lördagsmarknaden!


Nästa dag var dagen då vi skulle åka hem men i och med att vi åkte hem sent på kvällen passade vi på att maxa solintaget nere på piren i Juan Les Pins.


Bada i det underbara vattnet!


Äta god mat i skuggan.


Sola lite till.


Bada ännu mer! Bikinin med guldpaljetter kommer från Lipsy.


Självklart visade det sig bli den varmaste, ljuvligaste, härligaste dagen på hela veckan och vi ville verkligen inte åka hem, men det var vi tvungna att göra. Det var två spännande veckor med mycket nya intryck och nya upplevelser. Franska rivieran skiljer sig mycket från Grekland där vi annars brukar spendera våra semestrar. Det som var dåligt var att det var så dyrt och snobbigt och så galet mycket folk, det som var bra var pulsen och lyxen, utbudet av barer, butiker och restauranter, dem vackra miljöerna och närheten till Cannes och Nice och framför allt gästfriheten på Villa Asmodé där vi bodde. Ägaren gjorde hela semstern kan man säga, genom att ta hand om oss så bra och få oss att känna oss som hemma!


Hej då!! Tack för att ni hängde med mig till franska rivieran och läste min resedagbok! Snart väntar nya äventyr! Citycatkisses!


Missade ni någon dag kan ni bara klicka in på dem här:

Day 1 & 2
Day 3
Day 4
Day 5 & 6
Day 7 & 8
Day 9 Cannes.
Day 10 & 11
Day 12

Day 13, 14 & 15

Kommentarer:

1 Rebecka:

Helt underbara bilder och jag drömmer mig bort såhär i allt snöslask som vi har i Sthlm just nu :/ Hellre snö o kallare än detta väder.Ni är så söta ihop du och din sambo :) Kram

2 Ellie:

Rebecka: Åh va kul att höra att du tycker det, ja vilket skitväder det är just nu, man får göra sitt bästa för att dröma sig bort, hoppas du får möjlighet att åka till värmen snart?! Tusen kramar! :)

Kommentera här: